Mobbing skadar så många

Vad kan och ska man göra då?

Det är skrämmande så många barn och ungdomar som upplever mobbning. Både som mobbas och som mobbar. Det har nog alltid funnits. Nu på fler sätt än tidigare. Även vuxna finns inblandade i mobbningen. I dagens DN finns flera intressanta artiklar. Många av de program som används på skolor i dag sågas här. Förra året fördubblades anmälningarna om mobbning i skolorna. Det finns att läsa om här.

– Varje mobbningsfall är unikt och verkligheten passar inte alltid in i programmallarna, säger läraren Ida Appelgren på Enskedeskolan. Läs mer vad hon säger om hur de blandat två olika modeller här.

I dag presenterar Skolverket den största utvärdering som någonsin gjorts i Sverige av effekterna av mobbningsprogram.
Det används i dag en stor mängd olika mobbningsprogram i svenska skolor men regeringens ambition har varit att städa upp bland dessa. Du kan hämta hem och läsa utredningen här.

Att man far illa av att bli mobbad det vet nog varje människa men hur de upplevelserna verkligen påverkar oss är så otroligt vitt skilt, så individuellt. Vad mycket alla skulle ha att vinna på att komma till rätta med detta och förebygga så att barn och ungdomar kan leva tillsammans utan att skada varandra.

0 Responses to “Mobbing skadar så många”


Comments are currently closed.