Tisdagskrönikan

Det här är vår korta tid tillsammans

I dagens Västerbottens Folkblad skriver hemmapappan Niclas om föräldraledighet och om att samtidigt passa på att jobba med större praktiska saker som behövs göra i hemmet. Det fick mig att komma ihåg vad en kollega till min man sa när var hemmapappa med tre småbarn och hade planerat att renovera huset under tiden. Han sa: hur jag än gjorde så var ungarna mellan tapeten och väggen…En bildlik beskrivning som säger en del… Jag kom även att tänka på när jag för många år sedan besökte Riksbyggens kontor för ett ärende och såg att på deras whiteboardtavla över personalens schema stod pappajobba vid en av medarbetarnas namn. Det var första gången jag hörde det och jag tyckte att det var smart! För visst ligger det något i det som Niclas börjar sin krönika med: att vara föräldraledig är som vilket heltidsjobb som helst…

Rubriken på krönikan får mig att vilja säga till alla som har barn att NJUT av varje minut! Allt är bara perioder och det går så snabbt! Vips så är barnen flygfärdiga och flyttar hemifrån. När den tiden kommer är det lätt att tänka att man skulle ha gjort det och skulle ha gjort mer av det osv. Vad jag vet är det ingen som sagt att de njutit för mycket av tiden när barnen var små. Ingen som hittills sagt att de hade alldeles för roligt tillsammans.

Så ni som ännu har chansen och gör varje dag till den bästa för ditt barn och din skull!

0 Responses to “Tisdagskrönikan”


Comments are currently closed.