Hur man får småbarn att sova

Det går, men det kan ta tid.

Länge sedan jag kolla in Lars H Gustavssons blogg men nu gjorde jag det. Där fann jag att han rekommenderade Penelope Leach senaste bok och han lyfter fram hennes kapitel om nattning av barn. Du kan läsa vad han skrivit om boken och även se några kommentarer till hans inlägg här. Jag läste en bok av Leach när jag fått mitt första barn och jag tyckte att hon resonerade klokt och det hjälpte mig i den osäkerhet jag kände då. Den boken fanns på svenska – den här finns endast på engelska ännu…

Det finns så många småbarnsföräldrar som känner sig så osäkra på hur de ska göra/vara. Lägg till trötthet och stress till det och sena nätter… Det kan kallas risksituationer! Det är så lätt att det spårar ur. Det har skett en ökning av barnmisshandel i Sverige bl a att föräldrar skakat sina spädbarn så de fått hjärnskador. Jag önskar att alla som upplever att det är svårt eller att de känner sig osäkra skulle söka hjälp. Det är både barnen och föräldrarna värda! Att söka hjälp i tid! Det är alla barns rätt att deras föräldrar gör allt för att de ska få en så trygg uppväxt som möjligt. Tur att det inte är ”skämmigt” att söka hjälp idag! Att söka hjälp är att visa att man tar sitt ansvar och sin roll som pappa eller mamma på största allvar. Så – gör det bara!

0 Responses to “Hur man får småbarn att sova”


Comments are currently closed.