Hög ljudnivå på förskolor

Arbetsmiljö

I dagens DN finns att läsa en artikel om ljudforskare Fredrik Sjödins forskning om ljudnivå på förskolor. Problematiken beskrivs helt ur ett vuxenperspektiv.

Personalen lider bl a av hög stressnivå och tinnitus på grund av de höga ljuden. Detta drabbar barnen mångfallt. Dels befinner de sig i de höga ljuden själva kanske t o m längre tid per dag än personalen. Dels så är de vuxna som ska utgöra deras stöd och pedagogiska grund belastade av stress och tinnitus. Sen när barnen hämtas av pappor och mammor är barnen kanske i ett skick att behöva extra lugn och ro och mötas av förståelse för att de är trötta av att ha varit i denna miljö under dagen. Då är i värsta fall föräldrarna själva trötta efter en hel dag på jobbet och saknar ork till att ha förståelse och tålamod.

Tur eller va bra att det finns forskning som lyfter fram problematik som förhoppningsvis kan leda till förbättringar i barnens livsmiljö!

0 Responses to “Hög ljudnivå på förskolor”


Comments are currently closed.