Föräldraskapets svåra konst

Är det så enkelt att det bara är ens fel?

I dagens Västerbottens Folkblad stod det om en lärare i Västerbottens inland som blivit dömd för att ha brukat våld mot en elev. Nyheten var att han blivit friad i hovrätten. Det som fångade min uppmärksamhet var kommentarerna på tidningens hemsida. Intressant att se vad människor uttrycker i frågan!

Det förefaller som att det finns dem som tycker att föräldrar misslyckats med uppfostran av sina barn! Oj så tråkigt att läsa. Jag är övertygad om att alla människor gör det bästa de kan i alla situationer. Föräldrarna och barnet som det handlar om. Även läraren! Hur tokigt kan det låta i vissa människors öron. Det som jag ser behövs är att hitta sätt att hantera situationer man är i. Hitta bättre fungerande sätt än vad som uppenbarligen använts här. Att hitta de sätten kan vara lättare eller svårare för olika människor.

Jag anser också att föräldrar är ansvariga för sina barn och att det har väldigt stor betydelse vad pappor och mammor gör och inte gör. Att många kan ha nytta av att utveckla sin roll som förälder. Få hjälp att utveckla sunda relationer i familjen så att barn kan utvecklas i trygghet. Många människor har belastningar av olika slag som både hindrar och försvårar att vara den pappa eller mamma man helst vill vara. Min övertygelse är att alla vill att det ska gå bra för sina barn och att alla gör sitt bästa. En del behöver stöd och hjälp och då ska det finnas att få. Det har alla barn rätt till.

Jag jobbar vidare med mina inspirationsföreläsningar och kurser för pappor och mammor som vill utveckla sina roller och satsa på relationerna i familjen.

0 Responses to “Föräldraskapets svåra konst”


Comments are currently closed.