Lycka

Det finns så många saker att vara lycklig över

Så viktigt att fokusera på saker som bidrar till att livet känns bra. Såg ett inslag i ”Fråga doktorn” i SVT1 i kväll. Lyckoforskare Filip Fors från Umeå och filosof Jesper Östman. Du kan se inslaget här. Det börjar ca 22 minuter in i programmet.

Glad blev jag när det i programmet lyftes att det krävs att säga fem positiva saker till en person för att neutralisera en negativ formulering som sagts. Det brukar jag framhålla på mina föreläsningar också. De barn som oftast får höra negativa ord om sig själva behöver till och med tio positiva ord om sig för att komma på banan igen. Där ligger många vuxna efter. Så kom igen nu alla som läser det här: säg positiva saker till dina närmaste idag. Lägg fokus där! Fortsätt med samma sätt i morgon och i fortsättningen… Det har du igen tusen fallt! Alla vinner på det!

0 Responses to “Lycka”


Comments are currently closed.