Lycka, lycklig och lyckligast

Vad gör Dig lycklig?

Stötte ihop med en ung man på ICA idag. Han gick i högstadiet samtidigt som min son. Han är alltså drygt 20 år nu. Vi kände igen varandra och han kunde dessutom ”placera mig”. Vi kom att prata om arbete och pengar kopplat till lycka. Han sa att han funderade allvarligt på att byta jobb. Han tjänade jättebra inom byggbranschen men att han hört att 3% av byggnadsarbetare klarade sig att jobba till pensionen utan skador! Vilka odds! Han sa att lycka inte satt i pengar. Klok sagt pojke!

Jag berättade att jag börjat läsa en bok som min man nyss vann. Den heter Lyckans verktyg – En vetenskaplig guide till lycka. Av Sonja Lyubomirsky. Finns i pocket på Adlibris, dock tillfälligt slut…

I boken kan man läsa om forskning som bl a bekräftar det denne unge man sa till mig. Intressant läsning!

0 Responses to “Lycka, lycklig och lyckligast”


Comments are currently closed.