Låter vem som helst använda bilder på dina barn

Om vi bara visste vilka som använder bilderna och hur bilderna används!

När jag lyssnade på ett antal föreläsningar om barn och ungdomar på nätet fick jag många tankeställare. Fick bl a veta att den då populära saiten snyggast.se ägdes av en känd motorcykelklubb som kunde använda bilderna som de ville. Alltså i de syften som de fann lämpligt eller till mest nytta för den klubbens medlemmar. I vilka länder de ville osv. Det var skrämmande för alla som hade tonårsdöttrar som ville visa hur snygga de var.

En undersökning nyligen gjord i ämnet om att lägga ut bilder av sina barn på nätet presenterad i DN finns att läsa här. Jag önskar att mer kunskap kunde nå ut till föräldrarna som ansvarar för sina barn (och även för vad deras barn gör på nätet). Jag önskar att pappor och mammor går på de informationskvällar som ordnas i ämnet. Flera skolor tar varje år initiativ till informationsspridning.

2 Responses to “Låter vem som helst använda bilder på dina barn”


Comments are currently closed.