Trafiksäkerhet

Barn har rätt att färdas säkert i trafiken, alltid!

Idag tog jag min vanliga morgonpromenad längs skolvägen. (En nitlott när jag går där precis innan skolan börjar. Brukar gå den vägen tidigare på morgonen. Massor av bilar passerade och spydde ut avgaser på oss som går!) Jag noterade att flera barn satt i framsätet fast de såg ut att vara förskolebarn! Någon satt till och med i mammans knä i passagerarsätet. Jag tänkte att jag hoppas att det är en engångsföreteelse. Föräldrar bestämmer var barn ska sitta och hur de ska vara fastspända i bilen. Varför sitter då barnen i framsätet? Hur barn är bäst skyddade vid bilåkning finns det väl massor av information om. Hur kan man veta hur lång sträcka man kan köra och det är riskfritt… Var går gränsen.

0 Responses to “Trafiksäkerhet”


Comments are currently closed.