BVC

När vikten får stor betydelse

Dags igen för hemmapappan Niclas Holmlunds krönika i Västerbottens Folkblad Det vore intressant att följa en debatt eller åtminstone en respons från BVC i frågan som Niclas lyfter. Alla föräldrar har någon erfarenhet från BVC, förhoppningsvis övervägande positiva erfarenheter. Vikten kan bli en väldigt känslig fråga som kan störa förälder och barn i det tidiga samspelet som är så viktigt! Bra att Niclas även lyfter fram koppling till framtida kroppsfixering som finns i samhället.

Jag blir alltid lika glad när jag läser Niclas krönikor. Han förefaller vara en verkligen närvarande pappa. Att vara närvarande tillsammans med sina barn är så viktigt och en av de saker jag lyfter fram i mina föreläsningar.

Den föreläsning jag har i morgon vänder sig till pappor och mammor med tonårsbarn. Jag är övertygad om att vi kommer att ha mycket färre bekymmer bland tonåringar i framtiden om föräldrar tar sin roll på större allvar, litar mer på sig själva och lägger fokus på det som är bra. Min fulla övertygelse är att det man fokuserar på och uppmärksammar det ökar. Jag ser fram emot att fler och fler föräldrar till barn i alla åldrar kommer att fokusera på det som är bra, önskvärt, OK och som fungerar och att de kommer att lägga mindre tid och energi på det som är mindre bra, icke önskvärt, irriterande och som inte är som man önskar. Det gör skillnad!

0 Responses to “BVC”


Comments are currently closed.