Dygnet-runt-öppna förskolor i Sverige

Fick idag reda på något som var nytt för mig

Jag kände inte till att det finns några förskolor i Sverige som har öppet dygnet runt, veckans alla dagar, hela året! Det låter osannolikt för mig att behovet finns. Det anmärkningsvärda var dock att personal på ett av dessa förskolor noterat att det finns barn som vistas där alldeles för många dagar i sträck för att det, enligt deras bedömning, inte är nyttigt för barnen. (20 dagar!) I sträck menas dagar i följd med någon eller några, kanske alla nätter, i sitt hem

Det finns lagar som reglerar arbetstid för vuxna. När kommer någon motsvarighet för barn? Hur många dagar är det rimligt för ett barn vistas i barngrupp, utanför sitt hem, i sträck?

0 Responses to “Dygnet-runt-öppna förskolor i Sverige”


Comments are currently closed.