Rädd om hjärnan

Härligt med medvetna och engagerade ungdomar

Min dotter gör tillsammans med några andra ungdomar (eller kanske jag ska kalla dem unga vuxna) ett projektarbete om skydd mot strålning från mobiltelefoner. Så otroligt smart! Tjejerna går sista året på gymnasiet och säljer skydd som man fäster på mobilen. Allt som kan tänkas skydda hjärnan är ju bra enligt min åsikt.  Själv använder jag högtalartelefon nästan alltid och har faktiskt investerat i ett filter. I andra europeiska länder finns det antingen förbud mot mobilanvändning för barn eller riktlinjer med hänvisning till  försiktighetsprincipen. Jag har förstått att i Sverige har vi mycket högre gränsvärden än i övriga Europa. Undrar varför? Västerbotten Kuriren hade i förra våren två debattartiklar skrivna bl a Olle Johansson docent i neurovetenskap vid Karolinska institutet och gästprofessor vid kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Läs och begrunda. Debattartikel 1. Debattartikel 2. Vem vet? och vilka risker vill du ta?

0 Responses to “Rädd om hjärnan”


Comments are currently closed.