Pappaledighet

En fin krönika igen!

Det här är tredje krönikan som Niclas Holmlund skriver om sin upplevelse att vara tvåbarnsfar i Västerbottens Folkblad. Intressant läsning och fint beskrivet.

Jag har fått berättat för mig om när en pappa skulle vara hemma några månader när han fått sitt tredje barn så hade han planerat att passa på och renovera huset. Jag minns en kommentar han hade: Hur jag än gjorde så var barnen mellan tapeten och väggen…”

Jag har även hört berättelser om att det är lätt att tröttna på att vara hemma. Många unga föräldrar idag är så inne i snurren att ha något att göra hela tiden. Det är därför viktigt att se till att man har aktiviteter tillsammans med barnen, och barnen var för sig, på tu man hand med sin livskamrat och för sig själv. Öppen förskola är ett jättebra alternativ för de föräldrar som vill träffa andra föräldrar och låta barnen träffa andra barn på ett avslappnat sätt.

MEN det viktigaste är att träna sig i att stanna upp och vara tillsammans med sina barn. NJUTA av tiden för den går fort! Ett barn behöver inte aktiviteter utifrån i första hand. Utan behöver närhet och kontakt med sina föräldrar. Om man kan/vågar stanna upp och vara närvarande tillsammans med sitt barn öppnas oanade dörrar in till en själv. Man ger även sig själv och barnet ett ökad möjlighet att skapa och bygga och behålla en relation som kan vara avgörande när barnet ska klara sig mer och mer själv och senare funka hyffsat som vuxen.

Min vision är att skapa möjligheter för föräldrar att träffas och utveckla sitt föräldraskap under tiden från det att barnen är nyfödda tills de är vuxna.

0 Responses to “Pappaledighet”


Comments are currently closed.